תכנון מדיח כלים


מאת: מהנדס הראל בן עזרא

המיקום המקובל למדיח כלים הוא בד"כ מתחת לשיש בקרבת הכיור.
מיקום זה אינו נוח מהסיבות הבאות:
1. צריך להתכופף בכדי לסדר את הכלים במדיח וכדי להוציא אותם.
2. בזמן מילוי המדיח, הכלים מטפטפים על הרצפה.
3. הקיבולת של מדיח כזה גדולה מדי עבור משפחה ממוצעת,
ומצריכה כמות גדולה של כלים להצדקת הפעלתו.

מדיח כלים המונח על השיש בשיטה הרגילה - לא מומלץ מפני שמתקבל עיצוב פרוביזורי,
שגם גוזל שטח יקר ממשטח העבודה על השיש.
השיטה המומלצת היא תכנון המטבח, תוך שילוב מדיח כלים עליון אינטגרלי השקוע
בתוך הקיר בקרבת הכיור או בין הכיורים.


תמונה של מדיח כלים שקוע בתוך נישה בין הכיורים:



סקיצה, המאמר בעבודה..